Sun Odyssey 440

In 2018 verbaasde JEANNEAU de zeilwereld met een vernuftig ontwerp. Jarenlang weinig vernieuwing te komen in de zeiljachten boven de 40 voet. JEANNEAU lanceerde toen de Sun Odyssey 440, ze werd overal verkozen tot Boat of the Year. Aan de basis lag het ontwerp van dek en romp. Voor het eerst was er een cruise zeiljacht met doorlopende gangboorden en evenveel bergruimte als een ‘klassiek zeiljacht’. Verder was de romp uiterst modern voor haar tijd: veel volume voorin de boeg, dubbele roeren en een laag giekbeslag. Daardoor kon een iets oudere zeiler nog steeds genieten van een performant zeilplan, zonder te moeten klouteren over de kuip en in de mast om het zeil te bergen. Uniek is ook de grote bergruimte op het dek vooraan.
Afmetingen
13.39x4.29x2.30
Algemene informatie
.
Lengte over alles met boegspriet 13.39
Lengte romp 12.64
Breedte 4.29
Diepgang standaard kiel 2.30
Diepgang korte kiel 1.60
Diepgang lifting kiel
Gewicht versie std. kiel 8561
Diesel tankinhoud 200
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
Daarnaast was de eigenaarskamer vooraan een verademing qua ruimte, dit was geen cabine of hok meer, maar een ruime kamer met breed dubbel bed. Dit model is verkrijgbaar in 2,3 en 4 cabine versie met 2 badkamers. Ook binnenin waren er veel noviteiten: kastjes werden vervangen door centrale meubels, wat gewicht meer centraal bracht, het ruimtegevoel verbeterde en ook een oplossing bood voor handgrepen in het midden van het salon.
Alle boten van JEANNEAU boven de 38 voet zijn nadien gebaseerd op deze succesvolle kenmerken. Verder is een zeer grote keuze qua zeilplan: standaard rolgenua, keerfok, rolgrootzeil, standaard grootzeil met lazy bag en 2 automatische reven, Performance grootzeil, Performance genua met low deck furler, Code 0 of Code D behoren tot de keuzemogelijkheden. De Performance zeilen zijn laminaatzeilen.