Sun Odyssey 380

De nieuwste Sun Odyssey uit de huidige range werd in 2022 op de markt gebracht. Dit zeiljacht is een ontwerp van de hand van Marc Lombard, die veel van z’n kennis uit de offshore Class 40 boten heeft proberen te vertalen in een cruiser. Uniek zijn de doorlopende gangboorden, geen enkel ander merk biedt deze oplossing. U hoeft dus niet over de kuipbank te klouteren om in de gangboord te komen. Verder zit het lummelbeslag zeer laag op de mast, wat het opbergen of klaarmaken van het zeil extra gemakkelijk maakt. Ook voor havemanoeuvres ben je snel en veilig op de juiste plaats.
De kuipbanken hebben een hoge rugleuning, de tafel heeft een voetsteun, waardoor je comfortabel onder helling in de kuip kan zitten. Een negatieve boeg met veel volume, een knikspant over de volledige lengte en een onderwaterschip dat achteraan veel gelijkenissen heeft me dat van de Sun Fast 3300, maken dit zeiljacht enorm snel maar confortabel onder helling. Deze snelle cruiser onderscheidt zich enorm van de concurrentie door haar dubbele roeren, snel zeilplan en laag gewicht. Ze is tot 2 ton lichter dan haar Duitse concurrenten, dit dankzij het gebruik van infusion/injection moulding.
Afmetingen
11.22x3.76x2.0
Algemene informatie
Lengte over alles met boegspriet 11.22
Lengte romp 10.77
Breedte 3.76
Diepgang standaard kiel 2.0
Diepgang korte kiel 1.56
Diepgang lifting kiel 1.32 - 2.70
Gewicht versie std. kiel 6896
Diesel tankinhoud 130
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
Er is keuze uit 4 indelingen. Uniek is ook de versie met 2e badkamer vooraan en het behoud van een rechthoekig bed. Zoals in de volledige Sun Odyssey range is er keuze uit 2 interieur houtafwerkingen.
De cabines achteraan zijn zeer ruim en bieden stahoogte. Indien u voor een 2 cabineversie kiest dan wordt de badkamer achteraan nog groter en krijgt u een grote aparte doucheruimte. Opnieuw een zeer grote keuze qua zeilplan: standaard rolgenua, keerfok, rolgrootzeil, standaard grootzeil met lazy bag en 2 automatische reven, Performance grootzeil met uitbouw, Performance genua, Code 0 of Code D behoren tot de keuzemogelijkheden. De Performance zeilen zijn laminaatzeilen.