Sun Fast 3300

De naam zegt het zelf al, dit is een snel zeiljacht, ontwikkeld voor wedstrijdzeilers. Voor het eerst werd naast Daniël Andrieu ook beroep gedaan op Guillaume Verdier,
Deze architect tekende de winnaar van de jongste America’s Cup (Team NZ), de recordtrimaran Edmond de Rothschild en de nieuwe IMOCA 60 PRB/HOLCIM, die momenteel aan kop ligt in ‘The Ocean Race’.
De Sun Fast 3300 zeilt niet alleen super, ze heeft ook de beste rating voor topresultaten. Sinds de lancering van dit model, haalde de Sun Fast 3300 meerdere overwinningen in de RORC Transatlantic, Transquadra, Spi Ouest, Fort Lauderdale Cup…
Afmetingen
10.11x3.40x1.95
Algemene informatie
Lengte over alles met boegspriet 10.11
Lengte romp 9.99
Breedte 3.40
Diepgang standaard kiel 1.95
Diepgang korte kiel _
Diepgang lifting kiel _
Gewicht versie std. kiel 3500
Diesel tankinhoud 50
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
JEANNEAU wou met de Sun Fast 3300, de ideale boot ontwikkelen voor de Transquadra, in deze zeilwedstrijd mogen slechts deelnemers meedoen als ze ouder zijn als 40 jaar en niet professioneel zeiler zijn.
Binnenin is er voldoende comfort, zo zijn er 2 slaapruimtes, een kaartentafel, keuken met gasvuur, frigo in optie, salontafel en kussens. In optie kan men voor het marine toilet met vuilwatertank kiezen wat ook de rating verbeterd.
De romp en het dek zijn volledig volgens de infusion moulding constructie gebouwd, met Balsa hout ter versteving. Standaard heeft de boot een alu mast, maar in optie kan men kiezen voor carbon mast en giek.
Zeilen zijn niet inbegrepen bij de Sun Fast zeiljachten.