JEANNEAU YACHT 60

Midden in de Covid crisis werd de eerste JEANNEAU YACHT 60 gelanceerd in Les Sables d’Olonnes. Dit zeiljacht die de opvolger is van de JEANNEAU YACHT 58, stond reeds een tijd in de pipeline, maar JEANNEAU besliste om de boot pas publiekelijk bekend te maken eens ze volledig klaar was om zo de concurrentie te verassen. Er is zoveel keuzemogelijkheid qua indeling, uitrusting en afwerking dat men bijna kan spreken van een semi-custom zeiljacht. De JEANNEAU YACHT 60 voelt niet alleen luxe aan, ze is ook zeer praktisch met voldoende handgrepen, brede trap, weinig niveauverschillen.
Uniek is de garage achteraan die gedecentraliseerd weggeborgen is, waar een Rib met console van 2m90 weg kan liggen . Daardoor blijft er een enorme ruime eigenaarscabine achteraan met sofa, bergruimte en een luxe privé badkamer. Er zijn verschillende indelingen mogelijk met tot 5 cabines.
Ook in het salon kan men enkele interieurkeuzes maken, zo kan men de aperitiefhoek indelen met zetels of een sofa.
Bovendeks zijn er twee versies: het sportief flush dek of de versie met polyester beugel en Hard-Top.
Afmetingen
18.28x5.20x2.70
Algemene informatie
Lengte over alles met boegspriet 18.28
Lengte romp 17.41
Breedte 5.20
Diepgang standaard kiel 2.70
Diepgang korte kiel 2.25
Diepgang lifting kiel -
Gewicht versie std. kiel 20170
Diesel tankinhoud 318
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
De tafels in de kuip kunnen elektrisch zakken, waardoor men snel de ruimte kan omtoveren tot een groot zonnebed. Ook op het voordek is een zonnebed mogelijk. Achteraan in de kuip is er een onopvallend keukenblok met barbecue, wasbekken en frigo als optie te verkrijgen. Manoeuvreren in de jachthaven is kinderspel dankzij de uitklapbare boeg en hekschroeven van 24V. Qua zeilplan is er enorm veel keuze, men kan zelf kiezen voor de Performance mast met 3 zalingen die 160cm langer is dan de standaardmast. Ook deze JEANNEAU heeft het moderne rompontwerp met een volumineuze boeg en dubbele roeren.
Een makkelijk handelbaar zeiljacht dat met zeer beperkte bemanning te varen is, maar voldoen ruimte biedt voor een groot aantal gasten de tijd van hun leven te geven.