Sun Odyssey 490

Enkele maanden na de lancering van de Sun Odyssey 440 (Boat of the Year), introduceerde JEANNEAU de Sun Odyssey 490. Het succesvolle design van de Sun Odyssey 440 werd overgenomen (zie tekst Sun Odyssey 440) en toegepast op deze 50 voeter. Vooral de eigenaarskamer vooraan kan op zeer veel succes rekenen. Zo heeft men voorin een groot bed, een tv meubel, een aparte centrale douche, een badkamer met toilet en een lavabo meubel thv de dressingkast.
Er zijn tot 5 cabines mogelijk en 3 badkamers, steeds met bergruimte op dek vooraan. Enkel in de 5 cabine versie is er geen kaartentafel aanwezig. Er bestaat geen makkelijker zeiljacht om me te manoeuvreren, zo is er zowel een uitklapbare boeg- als hekschroef.
Afmetingen
14.80x4.49x2.24
Algemene informatie
Lengte over alles met boegspriet 14.80
Lengte romp 14.00
Breedte 4.49
Diepgang standaard kiel 2.24
Diepgang korte kiel 1.65
Diepgang lifting kiel
Gewicht versie std. kiel 11290
Diesel tankinhoud 240
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
Deze 50 voeter kan dus gevaren worden met zeer beperkte bemanning, is zeer mooi afgewerkt binnenin en biedt ook op dek de nodige ruimte voor ontspanning. Zo is er mogelijkheid tot twee grote zonnebedden in de kuip en een koelbox in de cockpittafel. Een watermaker en generator kunnen ook geplaatst worden af fabriek. Verder is een zeer grote keuze qua zeilplan: standaard rolgenua, keerfok, rolgrootzeil, standaard grootzeil met lazy bag en 2 automatische reven, Performance grootzeil, Performance genua met low deck furler, Code 0 of Code D behoren tot de keuzemogelijkheden. De Performance zeilen zijn laminaatzeilen.