Sun Odyssey 410

De Sun Odyssey 410 is absoluut marktleider in de cruiser zeiljachtenreeks van 40 voet. Persoonlijk vinden wij dit het mooiste zeiljacht uit de range, dit vooral door haar sportieve boeg. Dit zeiljacht is een nieuw ontwerp, ze is makkelijk te varen met een beperkte bemanning mede door de dubbele roeren, de lage giekhoogte ter hoogte van de mast, de uitklapbare boegschroef en doorlopende gangboorden. Deze kenmerken werden overgenomen van de Sun Odyssey 440, maar nog verbeterd.
Verkrijgbaar in 4 versies: 3 cabines met 1 badkamer, 2 cabines met 1 badkamer en berging, 3 cabines en 2 badkamers, 2 cabines met 2 badkamers en berging. Wat uniek is, is dat het bed in de versie met badkamer vooraan rechthoekig blijft en ruim bemeten is.
Afmetingen
12.95x3.99x2.25
Algemene informatie
Lengte over alles met boegspriet 12.95
Lengte romp 11.99
Breedte 3.99
Diepgang standaard kiel 2.25
Diepgang korte kiel 1.60
Diepgang lifting kiel 1.37 - 2.97
Gewicht versie std. kiel 7784
Diesel tankinhoud 200
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
Zoals steeds is er zeer veel bergruimte binnen en zijn er voldoende handgrepen aanwezig.
Alle klanten zijn het erover eens dat deze boot uitstekend vaart, ook bij zeer licht weer. Sinds 2022 is er een evolutie in de Performance versie, waardoor het totaal zeiloppervlak nog groter werd. Verder is een zeer grote keuze qua zeilplan: standaard rolgenua, keerfok, rolgrootzeil, standaard grootzeil met lazy bag en 2 automatische reven, Performance grootzeil, Performance genua met low deck furler, Code 0 of Code D behoren tot de keuzemogelijkheden.
De Performance zeilen zijn laminaatzeilen.

Hier de rondleiding op YouTube