Merry Fisher 1295 Fly

NEW 2023 triple motor

De Merry Fisher 1295 Fly is het Flagship van JEANNEAU motoryachten. Dit model werd eind 2022 in première voorgesteld en is tijdens Boot Düsseldorf 2023 voorgesteld voor de Noord Europese markt. Dit model is enkel als Flybridge versie te verkrijgen.
Aangedreven door een triple buitenboordmotorisatie van 900pk in totaal, haalt dit motoryacht een topsnelheid van 38 knopen. De kruissnelheid bedraagt 23 knopen.
De Flybridge geeft u extra buitenruimte met veel privacy en goed overzicht met de nodige zit- en zonnekussens.
Op het voordek is een super ruim zonnebed met zithoek. In de cockpit achteraan kan men net zoals op de grote Cap Camarat en DB modellen het zijplatform elektrisch opengeklappen, om extra cockpitruimte te creëren.
Binnen is de indeling qua ontwerp overgenomen van de succesvolle PRESTIGE motoryachten.
Afmetingen
12.41 x 3.80 x 0.76
Algemene informatie
Lengte over alles (m) 12.41
Lengte romp (m) 11.92
Breedte (m) 3.80
Diepgang romp (m) 0.76
Minimale doorvaarhoogte (m) 3.88
Gewicht zonder motor (kg) 8181
Benzine tankinhoud (l) 1174
Maximaal motorvermogen (pk) 3*300
CE categorie C12
Topsnelheid (kn) 38

DOWNLOAD hier de pdf !
Een keuken die communiceert met de cockpit buiten en het salon binnen. De countertop kan opengeklapt worden achteraan om zich tot een barmeubel om te vormen. Onder de keukenvloer en onder de cockpitvloer zitten 2 enorme bergruimtes.
Onderin heeft men 3 slaapkamers, 2 badkamers met elk een aparte douchecel.
Ook bij een triple buitenboordmotorisatie kan men opteren voor de Yamaha joystickbesturing, waardoor manoeuvreren een fluitlje van een cent wordt. Mede ook dankzij de zijdeur vanaf de stuurstand, die toegang geeft naar de stuurboord gangboord.
De voordelen van de buitenboordmotorisatie zijn: geen aangroei aan de staarten en schroeven, de motoren dienen niet winterklaar gemaakt te worden, minder trillingen en compacter qua oppervlakte