Motor Yacht MY 5

De MY5 is de eerste motorcatamaran uit het Fountaine Pajot MY gamma met Flybridge. De rompvorm is net als voor de MY4S specifiek ontworpen voor motor voortstuwing, uniek op de Europese markt. De aandrijving gebeurt via 2 Volvo IPS pods, die de beste manoeuvrabiliteit en het laagste verbruik garanderen. Het voordeel van een motorcatamaran is stabiliteit, laag verbruik en een grote afstandsrange.
Afmetingen
12.20 x 6.00 x 1.10
Algemene informatie
Lengte over alles (m) 12.20
Lengte romp (m) 12.20
Breedte (m) 6.00
Diepgang romp (m) 1.10
Minimale doorvaarhoogte (m) 6.20
Gewicht zonder motor (kg) 14000
Benzine tankinhoud (l) 2*700
Maximaal motorvermogen (pk) 2*400
CE categorie C16
Topsnelheid (kn)

DOWNLOAD hier de pdf !
Dit model werd in 2021 op de markt gebracht en de eerste modellen werden in 2022 te water gelaten. Het ruimtegevoel is ongekend voor een boot van die lengte, men kan zowel op de Flybridge, in de cockpit en in het salon makkelijk met tot 10 personen vertoeven. De volledige bakboordromp is de eigenaarscabine. Vanuit bed heeft men zicht op zee, verder is er een sofa en bureau in de slaapkamer. Direct aansluitend aan de eigenaarscabine is er de badkamer met inloopdouche en een grote wastafel met veel kastruimte.
Men heeft steeds 2 gastencabines met eventueel een derde bergruimte die omvormbaar is tot slaapplaats. De gastencabine in de voorpunt is verkrijgbaar als dubbel- of stapelbed. Zoekt u een boot die alleen te manoeuvreren valt, stabiel is met een laag verbruik dan is dit uw beste keuze.