Motor Yacht MY 4.S

De MY zijn de motorcatamarans van Fountaine Pajot. Het is het enige merk in Europa dat luxe catamarans ontwerpt met specifieke rompvormen voor motorvoorstuwing. De krachten die op de rompen komen onder zeil zijn namelijk volledig verschillend. Het deel van de romp dat door het water snijdt op een MY is veel smaller, het deel boven de waterlijn wordt nadien een stuk breder. Daardoor klieft de romp als een roeiboot door het water met zeer weinig weerstand. Ook is de boot minder breed dan een zeilcatamaran. De grote voordelen van een motorcatamaran zijn de stabiliteit, het verbruik en daaraan verbonden autonomie.
De MY4S is het enige model uit de motorrange dat niet is uitgerust met een Flybridge. Net daarom is ze uiterst geschikt voor de Belgische wateren.
Afmetingen
11 x 5.10 x 0.8
Algemene informatie
Lengte over alles 11
Lengte romp 11
Breedte 5.10
Diepgang romp 0.8
Minimale doorvaarhoogte 3.78
Gewicht zonder motor 9500
Benzine tankinhoud 2*600
Maximaal motorvermogen 2*150
CE categorie C12
Topsnelheid (kn) 22

DOWNLOAD hier de pdf !
Het Webasto dak dat boven de stuurpost zit, kan automatisch geopend worden en laat voldoende licht binnen als ze gesloten is. De doorvaarhoogte is beperkt en laat toe om onder bruggen en op de Belgische binnenwateren rond te varen.
Er zijn twee versies beschikbaar, een 3 en 4 cabine versie. De eigenaarskamer kan je vergelijken me een hotelsuite neemt de volledige ruimte van de bakboordromp, de badkamer is er ook volledig pivé. Deze 36 voet catamaran biedt dezelfde ruimte als een 45 voet monohull motoryacht. De kruissnelheid bedraagt 36km/u, het verbruik bedraagt dan 65l voor beide motoren.
Wij kunnen uit ervaring zeggen dat er geen betere rompvorm bestaat voor lange afstanden af te leggen op zee.